Eurooppalaista 112-päivää vietetään helmikuun 11. päivä, joka on turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi. Kampanjan tarkoituksena on kiinnittää huomiota tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn niin töissä kuin vapaalla.

UUTINEN
Turvallisuus on meidän kaikkien oikeus – 112-päivä

UUTINEN
Turvallisuus on meidän kaikkien oikeus – 112-päivä

10.2.2021

Eurooppalaista 112-päivää vietetään helmikuun 11. päivä, joka on turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi. Kampanjan tarkoituksena on kiinnittää huomiota tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn niin töissä kuin vapaalla.

112-päivän teemana on tänä vuonna ”turvallisuus on meidän kaikkien oikeus”. Viimeisen vuoden aikana puhe turvallisuudesta on laajentunut koskemaan erityisesti ennakointia ja riskienhallintaan turvallisuuden varmistamiseksi. Kysymykset turvallisuuden saavutettavuudesta ja yhdenvertaisuudesta ovat myös nousseet pinnalle, koska turvallisuuteen liittyvät teemat koskettavat meitä kaikkia entistä konkreettisemmin.

Turvallisuuttaa voi tarkastella laajasti pienistä arjen tapaturmien ehkäisystä suurten organisaatioiden turvallisuussuunnitelmien hallintaan, joissa molemmissa on kyse juuri riskienhallinnasta ja ennakoinnista. Turvallisuuden varmistaminen lähtee liikkeelle pienistä arjen teoista, joihin meistä jokainen voi vaikuttaa omalla toiminnallaan. Pidetään kypärää, varmistetaan turvallisuusohjeiden saatavuus ja päivitetään tieto esimerkiksi elvytysohjeista.

Turvallisuustietoisuuden ja yleisen hätänumeron 112-päivää vietetään vuosittain 11. helmikuuta. 112-päivä on Euroopan komission yhdessä Euroopan parlamentin ja neuvoston kanssa julistettu merkkipäivä, jonka suojelijana toimii sisäministeri Maria Ohisalo. Päivää vietettiin ensimmäistä kertaa Suomessa vuonna 1997. Turvallisuuskampanjalla pyritään tekemään turvallisuudesta yhdenvertaisempaa ja saavutettavampaa eri kohderyhmille. Koronapandemian takia tänä vuonna päivää vietetään virtuaalisesti ympäri maata ja Eurooppaa.

Kiinnitetään 112-päivänä siis huomiota omaan ja läheisten turvallisuuteen sekä kaikkiin turvallisuusalan toimijoihin, jotka hädän hetkellä auttavat.

Vinkkejä työpaikan turvallisuuden tarkasteluun

112-päivä kannustaa jakamaan arvokasta turvallisuustietoutta, jotta siitä tulisi entistä saavutettavampaa eri kohderyhmille. Työpaikan turvallisuusasioita voi lähestyä monella eri tavalla ja sitä määrittävät ohjeet ja säädökset, jotka muuttuvat jatkuvasti. Tutustu blogisarjaamme ”Turvallinen työpaikka on jokaisen oikeus”, josta saat vinkkejä työturvallisuuden hallintaan vastuiden, riskienhallinnan ja keskeisten ohjeiden näkökulmasta.

”Turvallinen työpaikka on jokaisen oikeus” -sarjassa julkaistut blogit:

Vastuu työturvallisuudesta on sekä työnantajalla että työntekijällä

Työn vaarojen ja haittojen selvittäminen

Turvallinen työpaikka on jokaisen oikeus

Lähteet:

Hätäkeskuslaitos. ”112-päivää vietetään virtuaalisesti 11. helmikuuta 2021”. Haettu 9.2.2021.

Hätäkeskuslaitos. ”Haastamme teidät kiittämään turvallisuustoimijoita 112-päivänä”. Haettu 9.2.2021.

Uutiset

Miksi investoida riskienhallinnan kehittämiseen?

Onnistunut riskienhallinta on jatkuvaa ja suunnitelmallista toimintaa.

Lue lisää

Rego HSEQ-järjestelmä

Kokonaisvaltainen ratkaisu laadun, riskien ja pätevyyksien hallintaan.

Lue lisää

Paloturvallisuutta taidolla -verkkokoulutus

Varmista henkilöstön perusosaaminen ja valmius hätätilanteissa.

Lue lisää

2021-02-12T15:05:18+02:00