Kurssi opastaa käyttäjiä siihen, millaisia tilanteita tulee ilmoittaa ja miten ilmoituslomake täytetään Laatuportti-järjestelmässä, jotta turvallisuutta voidaan kehittää organisaatiossa.

UUTINEN
Uutta Potilasturvaportissa: Vaaratapahtumien raportointi Laatuportissa -verkkokurssi julkaistu

UUTINEN
Uutta Potilasturvaportissa: Vaaratapahtumien raportointi Laatuportissa -verkkokurssi julkaistu

09.10.2019

Uusi teemaverkkokurssi, Vaaratapahtumien raportointi – Laatuportti on nyt julkaistu Potilasturvaportti-palvelussa. Verkkokurssi perehdyttää käyttäjät vaaratapahtumien raportointiin ja ilmoitusten tekoon Laatuportti-järjestelmällä.

Uusi verkkokurssi Vaaratapahtumien raportointi – Laatuportti perehdyttää henkilöstön haittatapahtumien ja läheltä piti -tapahtumien ilmoittamiseen Laatuportissa. Kurssi opastaa käyttäjiä siihen, millaisia tilanteita tulee ilmoittaa ja miten ilmoituslomake täytetään, jotta turvallisuutta voidaan kehittää organisaatiossa.

Verkkokurssi tukee vaaratapahtumista raportointia

Vaaratapahtumien raportointi on potilasturvallisuuden kehittämisen keskeisiä keinoja. Tästä syystä jokaisella ilmoituksella on merkitystä, ja kynnys ilmoittamiseen tulisi olla mahdollisimman matala.

Lisäksi on tärkeää, että henkilökunta osaa ilmoittaa vaaratilanteista turvallisuuden kehittämisen kannalta olennaisia tietoja.

Verkkokurssi tukee Vaaratapahtumien raportointi -järjestelmän käyttöönottoa. Kurssin avulla on myös hyvä päivittää osaamista sekä perehdyttää uudet työntekijät potilasturvallisuuden perusteisiin.

Testaa tietosi – miten ilmoittaisit tapahtuman?

Results

#1. Potilas oli tarkoitus kutsua jatkotutkimuksiin sen jälkeen, kun laboratorionäytteet ovat valmiit. Kutsua ei kuitenkaan muistettu lähettää kuin vasta 1 kk tulosten saamisen jälkeen. Kyseessä on:

Väärin!

Hoidon viivästyminen on potilaalle tapahtunut haittatapahtuma. Tapauksessa oli otettu tutkimusnäyte epäillystä syöpäkasvaimesta, jolloin kutsun unohtaminen johti siihen, että tarvittava hoito aloitettiin lopulta kuukausi myöhässä.

Tarkista vastauksesi

Lue lisää Vaaratapahtumien raportointi – Laatuportti  -järjestelmästä, sekä tutustu samalla Potilasturvaportin muihin ajankohtaisiin teemakursseihin.

Uutiset

Vaaratapahtumien raportointi

Kehitä turvallisuutta oppimalla.

Lue lisää

Potilasturvaportti

Laadukasta ja ajankohtaista verkkokoulutusta potilas- ja asiakasturvallisuudesta.

Tutustu!

2020-09-17T13:42:29+03:00
Go to Top