Laatuportin toukokuun päivitys toi mukanaan monta uutta käyttöä helpottavaa ja tehostavaa toiminnallisuutta. Tärkeimmät uudistukset ja muutokset löydät tästä yhteenvedosta.

UUTINEN
Uutta Laatuportissa

UUTINEN
Uutta Laatuportissa

02.06.2020

Laatuportin toukokuun päivitys toi mukanaan monta uutta käyttöä helpottavaa ja tehostavaa toiminnallisuutta. Tärkeimmät uudistukset ja muutokset löydät tästä yhteenvedosta.

Tapahtumapohjat

Laatuportin Laadun- ja riskienhallinta käyttää nyt uutta ”tapahtumapohja” mallia erilaisten riskiarviointien ja laadunhallintatapahtuminen käsittelyssä. Tapahtumapohja automatisoi eri sisältöisten lomakkeiden ja liitetiedostojen liittämisen tapahtumaan sekä tekee arviointien käynnistämisestä nopeaa ja helppoa. Tapahtumapohjia voidaan luoda ennalta ja ne voidaan nimetä selkeästi käyttötarkoituksen mukaan.

Tapahtumapohjien käyttöön on lisäksi toteutettu helppokäyttöiset avustajat (wizard). Avustaja kysyy automaattisesti tarvittavat tiedot valitun tapahtuman avaamiseksi. Tämän avulla uuden tapahtuman avaaminen (turvallisuuskävely, sisäinen auditointi, palotarkastus yms.) on helppoa ja nopeaa.

Toimenpidekoosteet

Tehtävien seurantaan on toteutettu uusi seurantanäyttö: Toimenpidekooste. Tällä näytöllä voi helposti tarkastella kaikkia eri riskeihin tai arviointeihin liittyviä korjaavia- tai kehitystoimenpiteitä, jotka on vastuutettu henkilöille.

Toimenpidekoosteen avulla voi nopeasti katsoa onko tehtävät suoritettu annetussa määräajassa ja mikä on eri tehtävien tila. Raporttinäyttöä voi rajata yksikköön tai henkilöön ja näin varmistaa, että tehtävät tulee suoritettua sovitulla tavalla. Näytöstä voi myös suoraan lähettää muistutuksia myöhässä olevista tehtävistä.

Pikalinkit

Laatuportin etusivulle voi nyt määritellä jokaiselle käyttäjälle pikalinkkejä usein käytettyihin toimintoihin.

Pikalinkki voi viedä suoraan toimintoon esim. vaaratilanneilmoitukseen tai se voi käynnistää avustajan laadun- tai riskienhallinnan toimintoon. Pikalinkin kautta voi näin esim. käynnistää jonkin verkkokurssin, aloittaa turvallisuuskävelyn, työn riskien arvioinnit tai käynnistää uuden laadunarviointitapahtuman. Käyttäjä voi myös luoda itselleen omia pikalinkkejä.

Laadunhallinta

Ulkoisten auditointien nimeämiskäytäntöä on uudistettu ja nyt Laatuportti nimeää auditoinnit automaattisesti. Tämä tekee raporttien ja lomakkeiden käsittelystä helpompaa ja nopeampaa.

Organisaation asetuksissa voidaan antaa valmiiksi myös yksikkökohtaiset osoitetiedot ja vastuuhenkilöt.

Tapahtumien raportointi on helpompaa ja raporttipainike löytyy nyt useammasta paikasta silloin, kun auditointi on ”raportoitu” tai ”suljettu” tilassa.

Laadunarvioinnin yhteenvedoissa on käytössä laajemmat rajausmahdollisuudet. Näin suodatus voidaan kohdistaa eri tiloissa oleviin tapahtumiin ja tarkastella useita eri standardeja kerralla.

Huomasitko jo nämä Laatuportin uudistukset?

Uutiset

Laatuportti

Kokonaisratkaisu laadun ja turvallisuuden johtamiseen sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioille

Lue lisää

2020-09-17T15:08:41+03:00