ASIAKKAAT
PharmAcademia – uusi lääke- ja terveysalan digitaalinen oppimiskeskus

ASIAKKAAT
PharmAcademia – uusi lääke- ja terveysalan digitaalinen oppimiskeskus

Lääketietokeskus tarvitsi osaavan kumppanin ylläpitämään PharmAcademia-oppimisympäristöä. Qreformin monipuolinen toimijuus sosiaali- ja terveydenhuollon kentällä sekä Rego-järjestelmän joustavuus vastasivat erinomaisesti Lääketietokeskuksen tarpeisiin. 

Tänä vuonna 45 vuotta täyttävä Lääketietokeskus on käynyt läpi voimakkaan kehityskaaren kirjakustantamosta startup-henkiseksi teknologiayritykseksi: Lääketietokeskuksen Pharmaca Fennica® -lääketietovaranto on integroitu osaksi digitaalisia apteekki- ja potilastietojärjestelmiä, ja Pharmaca Fennica -mobiilisovellus kulkee kätevästi mukana taskussa juuri sinne, missä lääketietoa tarvitaan. Hoitajien käyttöön kehitetty Hoitotyön Pharmaca Fennica tukee hoitajia käytännön hoitotyössä. Lisäksi Lääketietokeskus tuottaa digitaalisia tiedolla johtamisen ja osaamisen palveluita.

Joustava ja laadukas digitaalinen oppimiskokemus

Lääketietokeskus seuraa tiiviisti lääke- ja terveysalan kehitystä ja trendejä ja haluaa pitää myös kaikki alan toimijat ajan tasalla, aina askeleen edellä. Lääketietokeskus uudisti verkko-oppimispalvelunsa vuoden 2020 alkupuolella varmistaakseen opiskelijoille joustavan ja laadukkaan digitaalisen oppimiskokemuksen.

Lääketietokeskuksen uudessa PharmAcademia-verkko-oppimiskeskuksessa julkaistaan tänä vuonna yli 30 verkkokoulutusta ja webinaaria lääke- ja terveysalan polttavimmista ajankohtaisteemoista.

Yhteistyökumppanina Qreform – alustana Rego

Uudistuksen aikana Lääketietokeskus kartoitti mahdollisia kumppaneita, ja selvityksen tuloksena uusi palvelu päätettiin rakentaa Qreformin Rego-alustalle.

”Valinta ei ollut helppo, mutta Qreformin laaja kokemus sote-alan digitaalisesta oppimisesta vakuutti alustan toimivuudesta”, toteaa koulutuspäällikkö Anja Isoaho Lääketietokeskuksesta.

Rego toimii myös sote-organisaatioissa laajasti käytettyjen Laatu- ja Potilasturvaportti-palveluiden alustana, joten se oli helppo sovittaa myös Lääketietokeskuksen käyttöön.

Muokattu käyttöliittymä ja integrointi CRM-järjestelmään

Lääketietokeskus palvelee laajaa joukkoa lääke- ja terveysalan organisaatioita, joten koulutusten ostamisen ja käytön tulee olla helppoa.

Tätä varten toteutettiin myös integraatio Lääketietokeskuksen CRM-järjestelmään, jotta koulutusten ostaminen ja aloittaminen onnistuvat saumattomasti. PharmAcademian käyttöliittymä muokattiin Lääketietokeskuksen visuaalisen ilmeen mukaiseksi, ja käytöstä tehtiin näin mahdollisimman helppoa.

Monipuolista sovittamista Lääketietokeskuksen tarpeisiin

Käyttöönoton aikana käyttöliittymään ja järjestelmän toimintoihin tehtiin monia pieniä säätöjä, jotta toiminnot saatiin sovitettua Lääketietokeskuksen tarpeisiin.

”Halusimme järjestelmästä omannäköisen, ja siksi ulkoasua, todistuksia ja toimintoja viritettiin monella tavalla. Aina kaikki ei tullut kerralla kuntoon, ja välillä oli tehtävä kokeiluja eri asetuksista, mutta Qreformin tiimin avulla kaikki asiat on saatu joustavasti ratkaistua. Nyt hiomme vielä asiakkaiden palautteen avulla viimeiset asiat kuntoon, minkä jälkeen pääsemme keskittymään monipuolisen ja laadukkaan koulutussisällön tuotantoon”, Isoaho sanoo.

Tutustu Lääketietokeskuksen koulutustarjontaan: https://www.laaketietokeskus.fi/koulutus