Maarit Nyström
1.3.2023
Tuotteemme parissa työskennellessämme haemme jatkuvasti innovatiivisuutta ja kehitysmyönteisyyttä. Ilman jatkuvaa kehittämistä kaltaisemme markkinaa haastava ohjelmistotalo ei voisikaan pärjätä. Pienenä yrityksenä elämme ja hengitämme jatkuvaa kehittämistä.
AJANKOHTAISTA
Erityisasiantuntijan työssä pääsen kehittämään ja työstämään montaa osa-aluetta
AJANKOHTAISTA
Erityisasiantuntijan työssä pääsen kehittämään ja työstämään montaa osa-aluetta
Maarit Nyström
1.3.2023
Vanhempi erityisasiantuntija Maarit Nyström kertoo millaisia iloja, inspiraatiota, haasteita ja hiukan päähän ottaviakin asioita kasvavan ohjelmistotalomme arkeen kuuluu.
“Tuotteemme parissa työskennellessämme haemme jatkuvasti innovatiivisuutta ja kehitysmyönteisyyttä. Ilman jatkuvaa kehittämistä kaltaisemme markkinaa haastava ohjelmistotalo ei voisikaan pärjätä. Pienenä yrityksenä elämme ja hengitämme jatkuvaa kehittämistä”, Maarit sanoo heti kättelyssä.
“Kehitysmyönteisyyttä potenssiin 100”, sanoo Maarit
“Tuotteemme parissa työskennellessämme haemme jatkuvasti innovatiivisuutta ja kehitysmyönteisyyttä. Ilman jatkuvaa kehittämistä kaltaisemme markkinaa haastava ohjelmistotalo ei voisikaan pärjätä. Pienenä yrityksenä elämme ja hengitämme jatkuvaa kehittämistä”, Maarit sanoo heti kättelyssä.
Qreformin ohjelmistotuotetta, joka kulkee toimialoittain nimillä Laatuportti ja Rego, kehitetään käyttäjälähtöisesti. Jos ohjelmisto ei sillä hetkellä tarjoa suoraan ratkaisua asiakkaan tiettyyn tarpeeseen, toiveet viedään matalalla kynnyksellä ohjelmistokehitystiimin käsiteltäväksi. Kuuntelemme jatkuvasti asiakkaiden toiveita ja tarpeita herkällä korvalla ja kehitämme ohjelmistoa määrätietoisesti.
Joustavaa etätyötä – helposti lähestyttävää ja tiivistä yhteisöä unohtamatta
Maaritille on joensuulaisena tärkeää, että hän voi työskennellä espoolaisessa yrityksessä etäkonttorilta käsin. Maarit on yksi neljästä itäsuomalaisesta tiimin jäsenestämme – sillä työ tiimissämme onnistuu täysin etänä. Lisäksi väkeä on esimerkiksi Turun ja Oulun suunnilla.
“Ei ole mitään kynnystä ottaa yhteyttä työkavereihin työpäivien aikana.”
“Työskentelen pääsääntöisesti yksin kotikonttorilta, emmekä tee hommia juuri samassa fyysisessä osoitteessa. Silti tämä järjestely on napsahtanut minulle todella hyvin. Koen, että kuitenkin ollaan hyvin tiivis ja helposti lähestyttävä työyhteisö, eikä ole mitään kynnystä ottaa yhteyttä työkavereihin työpäivien aikana”, Maarit kommentoi.
Innoittavat multitaskaamisen mahdollisuudet tekijäsielulle
Itseään Maarit kuvailee multitaskaajaksi – ylpeäksi sellaiseksi. Mitä enemmän palloja ilmassa, sen parempi. Maaritin tekijäsielulle se sopii loistavasti.
“Tässä työssä pääsee todella kehittämään ja työstämään montaa osa-aluetta.”
“Mulla on usein kasvoillani sellainen Hangon Keksi -ilme, koska pystyn niin hyvin vaikuttamaan asioihin ja viemään monia aloitteita eteenpäin. Kasvettiin esimerkiksi viime vuonna rajusti, eivätkä kaikki prosessit, kuvaukset ja dokumentaatiot tosiaan ole aina ihan ajan tasalla. Jos on halua, tässä työssä pääsee kyllä kehittämään ja työstämään montaa osa-aluetta. Minullakin näitä kehitysmyssyjä on useita, koska kopin ottaminen monesta kehittämistä vaativasta asiasta tulee itseltäni niin luonnostaan”, Maarit sanoo.
Vahvan kasvun tuomaa menoa ja meininkiä
Vahvasti kasvavassa firmassa on menoa ja meininkiä, eikä sitä kannata ainakaan säikähtää. Maaritin mukaan peruspositiivinen ja yhteen hiileen puhaltava asenne istuu luontaisesti Qreformin porukkaan.
“Positiivinen käyttäjäkokemus tuo positiivisia referenssejä, ja ne taas tuovat lisää asiakkaita. Vauhti tulee olemaan jatkossakin kova.”
“Näen, että firma tulee vain kasvamaan tästä – siihen on meillä kaikki eväät. Positiivinen käyttäjäkokemus tuo positiivisia referenssejä. Ne taas tuovat lisää asiakkaita. Vauhti tulee olemaan jatkossakin kova. Näen, että tässä työssä pääsee haastamaan itsensä”, Maarit sanoo.
Helkkarin hyvän ohjelmiston parissa työskentelyä
Maarit on havainnut, että kiinnostusta tuotteitamme kohtaan on todella paljon. Itse sairaanhoitajataustaisena Maarit ymmärtää sote-alan asiakkaidemme näkökulmaa erittäin hyvin. Hänen mielestään Qreformin tarjoama ohjelmisto on yksinkertaisesti helkkarin hyvä.
Jatkokehitystyölle on jatkuvasti paljon painetta ja ohjelmistostamme tuleekin käyttäjälähtöisen kehittämisen myötä jatkuvasti entistä paremmin asiakkaiden tarpeisiin vastaava.
“Opimme asiakkaiden maailmasta koko ajan uutta koko tiiminä.”
Projektipäälliköllä on iso vastuu tässä asiassa. Kun tulee uusi käyttöönotto, hommat katsotaan asiakkaan kanssa kuntoon. Mutta yhtä lailla projektipäälliköllä ja meidän asiantuntijoilla on tärkeä panos siinä, että opimme asiakkaiden maailmasta koko ajan uutta koko tiiminä. Projektipäälliköt tuovat sitä syötettä meille asiakkaiden tarpeista. Olemme ehkä työntekijämäärältään vielä pieni firma, mutta meillä on vahva halu tarjota asiakkaille paljon arvoa nopeasti kehittyvän ohjelmiston kautta”, Maarit sanoo.
Monen eri toimialan oppeja ja uudistusten seuraamista
Qreformin ohjelmisto huomioi ja auttaa asiakkaita toimimaan lakien, säädösten ja asetusten maailmassa. Sen avulla asiakas voi varmistaa asiakas- ja potilasturvallisuutta, hallinnoida rautatieliikenteen riskejä tai varmistaa paperitehtaan työntekijöiden työvuoro-osaamista.
“On hyvin mielenkiintoista pysytellä eri toimialojen muutosten matkassa.”
Reguloiduilla aloilla, kuten vaikkapa sote- ja teollisuusaloilla eri sääntelyiden ja asetusten muutoksia saakin jatkuvasti olla seuraamassa. Maarit sanoo, että hänestä on hyvin mielenkiintoista pysytellä eri toimialojen muutosten matkassa. Silti työ ei kysy yksityiskohtaista toimialakokemusta – enemmänkin oleellista on into pysytellä kärryillä, tutkia ja ottaa selvää. Ne jos mitkä pitävät mielen virkeänä.
“Koitan jatkuvasti bongata täkyjä uudistuksista. Tilaan uutiskirjeitä, seuraan uutisia. Esimerkiksi työturvallisuuslain uudet vaatimukset koskevat kaikkia toimialoja. Sellainen uutinen laukaisee heti meidän päässämme reaktion – kehitämme ohjelmistoa, tuotamme uutisia markkinointiin”, Maarit selittää.
Haasteita pelkäämätön tiimi
”Meillä on toimialariippumaton järjestelmä, joten emme halua rajoittua pelkästään vaikkapa sote- tai teollisuustoimialalle. Jos esimerkiksi tulee eteen meille uudella alalla toimivan yrityksen kilpailutus, josta meillä ei täsmälleen ole substanssiosaamista, lähdemme rohkeasti mukaan tarjoamaan meidän ratkaisuamme”, Maarit pohtii.
“Projektipäälliköllä on tiiminä kohtaamiemme haasteiden ja uusien toimialojen omaksumisen äärellä iso rooli.”
Uuden äärellä hankitaan tarvittavaa tietoa ja osaamista, eikä karsasteta uusia mahdollisuuksia tai toimialoja. Projektipäälliköllä ja teknisillä asiantuntijoilla on näissä tilanteissa iso rooli, sillä myös uudet toimialat tuovat kehitystyölle painetta. Sellainen kysyy keneltä tahansa myös rahtusen epävarmuuden sietokykyä.
“Itsekin olen useasti ottanut nenästä kiinni ja sukeltanut rohkeasti uimaan – en todellakaan karta haasteita”, Maarit virnistää.
Palkka, jolla voit viettää hyvää elämää
“Olen itse koulutukseltani sairaanhoitaja. Jos mietitään työtäni Qreformilla – sekä palkkaa, jota tästä saan, niin onhan se hyvä. Meillä on muun muassa perheellä kaksi hevosta, joiden pitämistä täytyisi toisenlaisessa tilanteessa miettiä uudelleen”, Maarit miettii.
Hyvä palkka tuo turvaa ja motivoi. Osaamista ja firmaa eteenpäin vievää asennetta arvostetaan, ja siitä saa talossamme reilun korvauksen.
Henkilökohtaisen kehittymisen mahdollisuudet
Maaritin mukaan iso juttu työssä viihtymisen kannalta on myös lisäkouluttautumisen mahdollisuus ja arvostus. Toki itse työkin opettaa uutta ihan joka päivä.
“Jos haluaa itseään kehittää koulutusten kautta, ja se näyttäisi vievän myös meitä firmana eteenpäin, sille kyllä peukutetaan ja on löytynyt budjettia”, Maarit sanoo.
Vaikuttamisen mandaatti ja kannustusta
Vahvasti kasvavan firman kulttuurissa on havaittavissa yleensä kaksi puolta: hommat voivat olla vielä vähän levällään, mutta kuka tahansa saa ottaa niistä koppia ja vaikuttaa siihen, miten asioita tehdään. Asioista saa sanoa ääneen ja tiimi puhaltaa loppupeleissä aina yhteen hiileen.
“Asiat muuttuvat täällä nopeasti.”
“Asiat muuttuvat täällä nopeasti. Uuden tiedon liikkuminen joka iikalle voi joskus jäädä vähän vauhdin jalkoihin, ja sellaista keskeneräisyyttä on hyvä ymmärtää hypätessään pienempään firmaan. Silloin on hyvä olla uskallusta sanoa ryhtiliikettä kaipaavista prosesseista ääneen. Siihen on myös aina lupa, ja sinua kuunnellaan”, Maarit sanoo.
Maaritin mukaan kuppikuntien perustaminen ei pienessä tiimissä yksinkertaisesti käy päinsä. Epäkohdista, kehitystarpeista ja päähän ottavistakin asioista täytyy puhua ääneen. Särmiä pitää hioa ja yhteiset pelisäännöt rakentaa.
“Se tarkoittaa sitä, ettei kukaan voi omistaa vain yhtä tonttia – vaan asiat ovat yhteisiä, ja hattuja jokaisella voi olla useita. Yhteiset pelisäännöt ja roolitukset eivät tule kuntoon kuin puhumalla sekä yhdessä kehittämällä ja tekemällä”, Maarit toteaa.